V nedeljo, 23. aprila 2023, sta KGZ Sloga in SIP Šempeter v sodelovanju s KIS Jablje organizirala demonstracijo najnovejših in inovativnih strojev za spravilo travinja SIP in traktorjev John Deere, ki je v bližino Mengša privabila več kot 700 obiskovalcev.

 

Demonstracija je potekala na površinah kmetijskega instituta Jablje, ki so bile zasejane z mešanico mnogocvetne ljuljke in črne detelje.

SIP Šempeter je predstavil številne stroje za spravilo travinja, vključno z diskastimi kosilnicami SILVERCUT DISC , kosilnico s trakovi DISC 1000 D BC, obračalniki SPIDER,  stranskimi ter sredinskimi rotorskimi zgrabljalniki STAR ter novim pobiralnim zgrabljalnikom AIR 900 T. Ti stroji so bili zasnovani tako, da omogočajo učinkovito in hitro spravilo travinja, hkrati pa ohranjajo kakovost spravljene krme.

KGZ Sloga je predstavila traktorje John Deere, balirke, silažni kombajn in priključke za rokovanje z balami. Ti stroji so primerni za uporabo na različnih kmetijskih površinah in so namenjeni predvsem za spravilo sena in silaže.

 

Demonstracija je bila odlična priložnost za kmetovalce, da si ogledajo najnovejše stroje za spravilo travinja in se naučijo več o njihovi uporabi ter prednostih. Obiskovalci so lahko videli stroje v živo med delom in se posvetovali s strokovnjaki in med seboj o najboljših praksah in tehnologijah pri spravilu travinja, poskrbljeno pa je bilo tudi za hrano in pijačo ter glasbeno spremljavo z radiem Veseljak.

 

Veseli nas, da ste se demonstracije SIP strojev in traktorjev John Deere udeležili v tolikšnem številu in da smo skupaj ustvarili prijetno vzdušje in dogodek, ki nam bo vsem ostal v spominu!

 

Hvala vsem obiskovalcem, KGZ Sloga in KIS Jablje!

 

Več o prihajajočih dogodkih najdete tukaj.